Titus Maccius Plautus - Bracia : komedia w 5 aktach = (Menaechmi) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1961)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 5.05.1961 r. Reżyseria i inscenizacja: Maria Chodecka, scenografia: Ewa Nahlik, muzyka: Wanda Dubanowicz.