Partia Europejskich Socjalistów : w poszukiwaniu europejskiej wersji "trzeciej drogi" / Bartosz Rydliński, Paula Wiśniewska. - Rydliński, Bartosz
1. Wprowadzenie. 2. Historia powstania i pozycja polityczna PES. 3. Podstawy programowe PES. 4. Programy wyborcze PES z 2014 i 2019 roku. 5. Analiza wybranych debat w VIII kadencji Parlamentu Europejskiego. 6. Podsumowanie: Europejska socjaldemokracja - polityczna alternatywa czy konserwator status quo?