Ex Libris Gelabert Antoni : Pec-cator Pis-[cator] / Antoni Gelabert. - Gelabert i Casas, Antoni (1911-1980) (1973)
Przedstawienie podzielone po przekontnej, po jednej stronie w wodzie, w której pływają ryby stoi naga kobieta, niżej napis: Pec-cator Pis-[cator]. Po drugiej rybak w aureoli (św. Piotr) wyciągający z wody sieć, niżej napis: Ex Libris Gelabert Antoni. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.