Obraz myśliciela i jego polskie oblicze : wędrówka transkulturowa - Grigorova, Margreta Lûbomirova (1964- ). (2018)
Słowa kluczowe: thinker, Pensive Christ, existentialism, sculpture.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 303-304.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Literatura porównawcza -- polska i bułgarska; Literatura porównawcza -- bułgarska i polska