Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Ołtarz M. Boskiej Różańcowej Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The Altar of the Blessed Virgin Mary of the Holy Rosary = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Autel de Notre Dame du st. Rosaire. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ołtarz Matki Boskiej Różańcowej. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.