Moneta kolekcjonerska 10 złotych 1996 Stanisław Mikołajczyk (1901 - 1966). - Mennica Państwowa (Warszawa) (Warszawa : Mennica Państwowa, 1996)
Na awersie monety orzeł w koronie rok emisji: 19-96, pod orłem nominał Zł 10 Zł. Wokoło napis: Rzeczpospolita Polska, poprzedzony oraz zakończony pięcioma perełkami. Pod lewą łapą orła znak mennicy. Na rewersie popiersie polityka oraz symbole do ruchu ludowego kłos i czterolistna koniczyna, wokoło napis i daty: Stanisław Mikołajczyk 1901-1966.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Mikołajczyk, Stanisław -- (1901-1966); 1901-2000; 1989-2000; Monety; Polska; Obiekty trójwymiarowe