Gdańsk - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). ([Gdańsk], 1956)
Przedstawia czołg-pomnik przy Alei Zwycięstwa w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce