Posłuszeństwo kapłana diecezjalnego w Instytucie Świeckim Kapłańskim "Misjonarzy Królewskości Chrystusa" na podstawie pism Gabriela Mercola / Józef Szamocki. - Szamocki, Józef (1954- ).
1. Apostolski wymiar posłuszeństwa kapłańskiego. 2. Asceza kapłańska. 3. Wspólnotowy wymiar posługi kapłańskiej. 4. Charakter pastoralny.