Posłuszeństwo kapłana diecezjalnego w Instytucie Świeckim Kapłańskim "Misjonarzy Królewskości Chrystusa" na podstawie pism Gabriela Mercola - Szamocki, Józef (1954- ). (2000)
1. Apostolski wymiar posłuszeństwa kapłańskiego. 2. Asceza kapłańska. 3. Wspólnotowy wymiar posługi kapłańskiej. 4. Charakter pastoralny.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Mercol, Gabriele -- (1911- ); Instytut Świecki Kapłanów Misjonarzy Królewskości Chrystusa; Duchowość kapłańska; Posłuszeństwo; Artykuł z pracy zbiorowej