[Afisz. Incipit:] Polski Teatr Akademicki ... Prapremiera Markiza komedia w 1 akcie Juliusza Kydryńskiego ... (Kraków : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o przedstawieniu 20.03.1947 r. w kinie "Wolność" ul. 18 Stycznia 1. Reżyseria: Wiesław Gorecki, muzyka: Walerian Pawłowski. W drugiej części programu: Siostry Do-Re-Mi, Jerzy Raff, Krystyna Grabowska, Maria Pawluśkiewicz.
Keywords: Teatry -- Polska -- Kraków -- 1945-1990 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.