Ex Libris Edmunda Świdzińskiego / M. Kulikowska. - Kulikowska, Maria (1895-1989) ([wydawca nieznany], 1943)
Na tle otwartej książki herb, powyżej półkoliście napis: Ex Libris Edmunda Świdzińskiego. Sygnatura artystki w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki.