Ex Libris Edmunda Świdzińskiego - Kulikowska, Maria (1895-1989).; Świdziński, Edmund ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1943)
Na tle otwartej książki herb, powyżej półkoliście napis: Ex Libris Edmunda Świdzińskiego. Sygnatura artystki w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki.
Na odwrocie ołówkiem nazwa artystki, technika graficzna i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.