Dialog jako wzorzec komunikacji eklezjalnej - Pottmeyer, Hermann Josef (1934-2023); Balter, Lucjan (1936-2010) (2004)
1. "Dialog" - kluczowe słowo ostatniego soboru. 2. Komunia i dialog. 3. Komunikacja dialogowa w Kościele starożytnym. 4. Komunikacja dialogowa w dzisiejszym Kościele.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Teologia katolicka; Eklezjologia; Komunikacja interpersonalna; Artykuł z pracy zbiorowej