Hanc Tibi Praecconsul rellinquet Pahlius Umbram - Hainzelmann, Elias (1640-1693).; Stech, Andreas (1635-1697). (Augsburg, 1692)
Przedstawia portret w popiersiu w obramieniu architektonicznym Konstantin Pahl (1632-1691), burmistrza Gdańska.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu tytuł - inskrypcja dedykacyjna: Hanc Tibi Praecconsul rellinquet Pahlius Umbram: Patris premens Praecconsul vestigia. Sic Leti Semper memor, hoc agit integer unum Patriae ut Fidem Regique firmet, ac Deo. Sangvinis Haredem non est quem cernat Aviti: Virturis immortale fulgebit Decus.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu, centralnie sygnatury autora i autora wzoru, miejsce i data powstania: Andreas Stech pingebat E. Hainzelmann sc. Aug. Vind. 1692.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Grafika portretowa -- 17 w