Danzica - Capella Reale Sch. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1938)
Kaplica Królewska w Gdańsku, ujęta od zachodu, z ul. Św. Ducha. W głębi, poza Kaplicą Królewską widoczny wysoki szczyt sąsiadującej z nią kamienicy. Bliżej budynki: Podkramarska 1 (narożny, z szyldem reklamowym "Möbelhaus Leo Wodzak"), Św. Ducha 41 i fragment fasady budynku Św. Ducha 40.