Tu nie miejsce dla dziecka. (Warszawa : Wydawnictwo Związku Zawodowego Pracowników Rolnych PRL, 1962)
Plakat postać dziecka między maszynami stylizowanymi na potwory.
Keywords: Bezpieczeństwo pracy -- Polska -- 1945-1990 -- plakaty; Dzieci w środowisku wiejskim -- Polska -- 1945-1990 -- plakaty