Biblioteka Gimn. I Lic. Handlowego Stow. Kup. Polskich Częstochowa / W. B. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1948)
W obramowaniu siedząca postać Merkurego, dookoła w ramce napis: Biblioteka Gimn. I Lic. Handlowego Stow. Kup. Polskich Częstochowa. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.