Posługa Piotra i jedność Kościoła / Tomasz Węcławski. - Polak, Tomasz (1952- ).
Punkt wyjścia: Papieskie pytanie o posługę Piotra. Sytuacja w teologii. Piotr i pierwsze jerozolimskie zgromadzenie uczniów. Konsekwencje teologiczne: Piotr i zgromadzenie Kościoła.