Posługa Piotra i jedność Kościoła - Polak, Tomasz (1952- ). (2001)
Punkt wyjścia: Papieskie pytanie o posługę Piotra. Sytuacja w teologii. Piotr i pierwsze jerozolimskie zgromadzenie uczniów. Konsekwencje teologiczne: Piotr i zgromadzenie Kościoła.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Piotr Apostoł -- (święty ; -- ?-ok. 64); Teologia katolicka; Eklezjologia; Jedność Kościoła; Artykuł z pracy zbiorowej