Gdynia. Kapitanat portu / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia budynek kapitanatu portu w Gdyni, budynki i urządzenia portowe, ulicę, samochody i przechodniów.