Genewa, Paquis Nr 10 : sztuka w 5 odsłonach z życia J. Słowackiego Marii Morozowicz-Szczepkowskiej - Miejski Teatr "Wybrzeże" (Gdynia). (Gdynia : [wydawca nieznany], 1947)
Program teatralny prapremiery 15.10.1947 r. z okazji Inauguracji Teatru Kameralnego "Wybrzeże". Reżyseria: Halina Gallowa.
Na okładce: Teatr Kameralny "Wybrzeże" w Sopocie pod art. kier. Iwo Galla Sezon 1947/48.
Keywords: Miejski Teatr "Wybrzeże" (Gdynia) -- programy; Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.