Friedens Zeitung im lager der pohlen und schweden Anno 1660 / S. Donnet. - Donnet, Samuel (1687)
Przedstawia polskich posłańców na koniach, w obecności boga Merkurego, odczytujacych zgromadzonym wojskom, po lewej polskiemu, po prawej szwedzkiemu, wieść o zawarciu pokoju. Wojska szwedzkie w symbolicznej stylizacji na rycerzy antycznych,, trzymają swoje zbroje wysoko na drzewcach, sami zaś są ubrani w krótkie tuniki.