Friedens Zeitung im lager der pohlen und schweden Anno 1660 - Donnet, Samuel ([Gdańsk], 1687)
Przedstawia polskich posłańców na koniach, w obecności boga Merkurego, odczytujacych zgromadzonym wojskom, po lewej polskiemu, po prawej szwedzkiemu, wieść o zawarciu pokoju. Wojska szwedzkie w symbolicznej stylizacji na rycerzy antycznych,, trzymają swoje zbroje wysoko na drzewcach, sami zaś są ubrani w krótkie tuniki.
Tytuł w górnej środkowej części pola kompozycji.
Data i miejsce wydania na podstawie analogii kompozycji.
W prawym dolny rogu pola kompozycji: S. Donnet excud.
Keywords: Wojny polsko-szwedzkie (1563-1660); Grafika polska; Miedzioryt