Góry milczenia - Kolczyński, Jarosław (1957-2012). (2005)
Wykopaliska na Górze Dobrzeszowskiej (Góry Świętokrzyskie).
Tytuł nagłówkowy.
Artykuł zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronie 202.
Keywords: Pogaństwo -- Polska -- Dobrzeszowska (góra) -- średniowiecze; Wykopaliska archeologiczne -- Polska -- Dobrzeszowska (góra).