Gdańsk śródmieście w 1945 r. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia zrujnowane podczas wojny centrum Gdańska, w głębi Kościół Mariacki, widok od strony ul. Długiej, 1945 r.