Współczesne problemy edukacyjne w Japonii w świetle myśli Janusza Korczaka / Chihiro Tsukamoto. - Tsukamoto, Chihiro (1955- ).
Zakres i treść: edukacja w Japonii w okresie powojennym, współczesne problemy edukacyjne w Japonii w świetle myśli Janusza Korczaka (nieobecności szkolne, społeczeństwo ukierunkowane na rywalizację i wykształcenie, przemoc rówieśnicza i japoński "sąd młodzieżowy").