Współczesne problemy edukacyjne w Japonii w świetle myśli Janusza Korczaka - Tsukamoto, Chihiro (1955- ). (2013)
Zakres i treść: edukacja w Japonii w okresie powojennym, współczesne problemy edukacyjne w Japonii w świetle myśli Janusza Korczaka (nieobecności szkolne, społeczeństwo ukierunkowane na rywalizację i wykształcenie, przemoc rówieśnicza i japoński "sąd młodzieżowy").
Tyt. nagł.
Tekst równol. pol.-ang.