Ex Libris Wacława Pryta Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Sylwetka nagiego mężczyzny, na jej tle w obramowaniu w kształcie krzyża napis: Ex Libris Wacława Pryta, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.