Z Knih Prof. Bohumila Truksý / Ct. Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) ([wydawca nieznany], 1932)
W prostokątnej linowej ramce koło z prostopadłościanem zakończonym ostrosłupem, od którego rozchodzą się promienie, u dołu w prostokątnej ramce napis: Z Knih Prof. Bohumila Truksý. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.