Z Ksiąg Zygmvnta Klemensiewicza [Stanisław Dąbrowski]. - Dąbrowski, Stanisław (1892-1973) (1943)
Przedstawia młodzieńca przechodzącego przez bramę i czytającego książkę. U dołu napis: Z Ksiąg Zygmvnta Klemensiewicza.