Ex Libris M. Doležalová AD. - Doležal, Antonín (1900-1968) (1926)
W prostokątnej podwójnej ramce trójka dzieci siedząca na łące przy otwartej książce. U dołu napis: Ex Libris M. Doležalová. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.