[Fosylia II] / B. Argasińska-Łozińska. - Argasińska-Łozińska, Barbara (1934-2016) (1966)
Kompozycja abstrakcyjna z plam szarych i czarnych; przypomina nieregularne warstwy osadów skalnych ze skamienielinami zwierzęcymi i roślinnymi.