[Fosylia II] - Argasińska-Łozińska, Barbara (1934-2016). ([Gdynia], 1966)
Kompozycja abstrakcyjna z plam szarych i czarnych; przypomina nieregularne warstwy osadów skalnych ze skamienielinami zwierzęcymi i roślinnymi.
Tyt. na podst. zapisu w Księdze Inwentarzowej w Pracowni Grafiki PAN BG. Sygnatura i rok napisane w pr. d. rogu czarnym tuszem lub atramentem. Miejsce powst. na podst. działalności artystki.
Keywords: Sztuka abstrakcyjna -- Polska -- 1945-.; Życie artystyczne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.