[Nowy rok] / [Konstanty Gorski]. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia starszego mężczyznę z długą brodą i mieczem u boku, trzymającego w jednej ręce ogromny kufel, a w drugiej czapkę, wzniesioną w geście pozdrowienia. W tle napis na beczce: 1905. W dole drugi napis: Nowego roku.