Aus meinen Büchern Otto Haak 1905 / Martin Kortmann. - Kortmann, Martin (1874-1945) (1905)
Pośrodku tarcza herbowa, powyżej napis: Aus meinen Büchern, u góry półka z książkami. U dołu na arkuszu z przywieszonymi do niego pieczęciami napis: Otto Haak 1905. Nazwisko artysty ryte u dołu kompozycji.