Gdańsk Zielona Brama i Zielony Most - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk], 1946)
Przedstawia widok na zniszczoną Zieloną Bramę i Zielony Most oraz Długie Pobrzeże w Gdańsku.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 5.8.1946. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce