[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. W związku z rozporządzeniem Wojewody Gdańskiego z dnia 19 marca 1948 r. - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o obowiązku meldunku.
Pod tekstem: Gdańsk, dnia 9 października 1948 r. Prezydent Miasta (-) Bolesław Nowicki.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła; Druki ulotne -- 1945-1970.