Leon Kruczkowski - Odwety / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1965)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 6.03.1965 r. w Zakładowym Domu Kultury Zarządu Portu w Gdyni. Reżyseria: Zbigniew Bessert, scenografia: Wanda Czaplanka.