Widok Miasta i ul. św. Ducha od strony płd. / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1983)
Przedstawia ul. Św. Ducha w Gdańsku, ujęcie z góry ze szczytu kamienicy przy pólnocnej pierzeji ul. Mariackiej, w głębi widoczny kosciół św. Mikołaja i kościół św. Katarzyny, 1983 r.