Widok Miasta i ul. św. Ducha od strony płd. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1983)
Przedstawia ul. Św. Ducha w Gdańsku, ujęcie z góry ze szczytu kamienicy przy pólnocnej pierzeji ul. Mariackiej, w głębi widoczny kosciół św. Mikołaja i kościół św. Katarzyny, 1983 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie, autor wg pieczątki.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie