Ex Libris Wojciech Czerwiński / [Andrzej Bortowski]. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1970)
Przedstawia miecz opleciony przez węża oraz wagę szalkową, na jednej szli leży zwinięty wąż. U dołu napis: Ex Libris Wojciech Czerwiński. Sygn. aut. w obrębie kompoz.