Współczesny dramat języka, nauki i wychowania / Wojciech Cichosz. - Cichosz, Wojciech (1968- )
1. Współczesny dramat: narodziny "kultury śmierci". 2. Dramat języka: relatywizm aksjologiczny. 3. Dramat nauki: poznanie czy użyteczność. 4. Dramat szkoły: nowe wychowanie. 5. Zakończenie: nadzieja przeciwko dramatowi!.