Współczesny dramat języka, nauki i wychowania - Cichosz, Wojciech (1968- ) (2006)
1. Współczesny dramat: narodziny "kultury śmierci". 2. Dramat języka: relatywizm aksjologiczny. 3. Dramat nauki: poznanie czy użyteczność. 4. Dramat szkoły: nowe wychowanie. 5. Zakończenie: nadzieja przeciwko dramatowi!.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Kultura; Nauka; Wychowanie; Relatywizm; Artykuł z pracy zbiorowej