Nie żyć w kłamstwie i nienawiści : nauka płynąca z genezy totalitaryzmu / Miloslav Vlk ; z jęz. czeskiego przełożył ks. Tadeusz Fitych. - Vlk, Miloslav (1932-2017)
1. Krytyka towarzysząca powstaniu totalitaryzmu. 2. Zasada społecznego autototalitaryzmu. 3. Nauczymy się?