Ex libris Jacques Hanriette Schoenmakers SM. - Stanciu, Maria (1952- ). (1990)
Przedstawia na pierwszym planie liczbę 40 przepleciną z dwiema obrączkami, po lewej stronie chłopiec trzymający w ręce list, obok niego bukiet tulipanów, niżej klepsydra i dwie połówki jabłka. Obok klepsydry dwie głowy - kobieca i męska, zwrócone do siebie twarzami. Napis: Ex libris Jacques Hanriette Schoenmakers. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Na dole poza kompozycją ryty napis: M. Stanciu '90.