Głosiciel słowa Bożego / Gerard Siwek CSsR. - Siwek, Gerard (1938-2015)
Rola słowa w historii zbawienia. Teologia przepowiadania. Przepowiadanie liturgiczne. Przepowiadanie pozaliturgiczne. Wyzwania stojące przed głoszącym słowo Boże.