Zniszczenia wojenne fragment ruin miasta widziany z Kościoła Mariackiego - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1946)
Przedstawia ruiny Gdańska płd.-zach., z wieży Kościoła Mariackiego, widoczne kwartały między ul. Szeroką a ul. Mariacką, w głębi zniszczona zabudowa Długiego Pobrzeża i Wyspy Spichrzów, 1946 r.
Tyt. i data ołówkiem pod zdjęciem. Aut. na oprawie albumu.
Zdjęcie naklejone na tekturę o rozm.: 26 x 35 cm.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie