Ex Libris Tomasza Markiewicza - Rodziewicz, Czesław (1922-2013).; Markiewicz, Tomasz (bibliofil). ([S.l., 1979)
Przedstawia tarczę herbową z konikiem szachowym, na którym znajduje się napis: Ex Libris, pod tarczą napis: Tomasza Markiewicza. Sygn. aut. "R" w obrębie kompoz.
Nazwisko aut. i data ołówkiem na odwrocie.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.