Do ludności miasta Gdyni! Z dniem dzisiejszym [...] = An die Bevölkerung von Gdingen : Ich habe als [...] / Schall-Emden. - Schall-Emden, Robin (1893-1946) (Komendant twierdzy, 1939)
Afisz władz okupacyjnych z 14.09.1939 r.