Ex libris Jana Jachowskiego : 1905-1957 / EK. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1957)
Czarny prostokąt ujęty wąską podwójną ramą zdobioną w nawiasach. W polu prostokąta koło z symbolami znaków zodiaku i znakiem słońca pośrodku. U góry napisy: EXLIBRIS, u dołu: JANA JACHOWSKIEGO poniżej ujęte ozdobnymi plecionkami daty: 1907-1957.